Passie voor vakmanschap

 "Onze voorwaarde is dat we altijd grondstoffen van topkwaliteit inkopen. Dat is samen met het vakmanschap van onze bakkers de basis voor een perfect product. Daar doen we geen concessies in. Wanneer er een nieuwe oogst van bijvoorbeeld rozijnen is, dan laat ik altijd van meerdere soorten een proeflevering doen. We beoordelen deze kritisch en kiezen de rozijnen met de lekkerste smaak. Het meel en de bloem die we gebruiken voor ons brood heeft een hoog eiwitgehalte. Daardoor blijft het brood van nature lang vers en hoeven we dus geen onnodige toevoegingen te doen. We geven onze producten heel veel tijd om te rijzen en om smaak te ontwikkelen. Dit komt de malsheid en andere eigenschapen ook ten goede.

Als het kan werken we met lokale grondstoffen. Bijvoorbeeld door het gehakt van onze worstenbroodjes bij de lokale slager Frans Kuipers te kopen. Daardoor worden onze producten bijzonder lekker. Onze worstenbroodjes zijn onder andere daardoor ook al meermaals met goud bekroond. We gebruiken voor ons soezenbeslag, cake en ons taartbeslag verse scharreleieren van boerderijwinkel Manders hier uit de Walsberg. Regelmatig worden onze producten op vrijwillige basis gekeurd op kwaliteit door het Nederlands Bakkerij Centrum. Wat ons drijft om middenin de nacht de wekker te zetten is de creativiteit die we in het vak kwijt kunnen. Het is nooit hetzelfde, maar altijd weer een uitdaging. De omstandigheden zoals het weer en het soort graan maken het dat het elke dag weer anders is en dat vinden we uitdagend. Van het moment dat het meel in de kneedmachine gaat, tot en met het moment dat het brood uit de oven komt beslaat ongeveer 4,5 uur. Het brood is van kneden tot afwegen, modelleren en bakken meermaals door de handen van onze vakspecialisten gegaan. Het doet me dan ook goed wanneer ik hoor dat onze klanten de producten kunnen waarderen. Onlangs hoorden we iemand op straat vragen: Waar bakken ze de lekkerste oliebollen? Dat is bij Bakker Ron' was het antwoord. Dat maakt ons trots.

Hoe ik tot het bakkersvak ben gekomen? Dat is wel grappig. Ik was een jaar of dertien. Onze buurman was bakker en ik ben door hem in contact gekomen met de bakkerij en ben het vak ingerold. Ik ben als hulpje begonnen met broodkratten wassen. Later ben ik de bakkersopleiding gaan doen en ben ik op vrijdagavond als bakker gaan werken. Tot mijn 25ste heb ik bij 5 of 6 verschillende bakkers ervaring opgedaan. Toen ik 25 was heb ik de bakkerij overgenomen. Inmiddels werken we met een team van ruim 15 enthousiaste gedreven medewerkers. We hebben twee winkels om de klanten in Deurne extra gemak te bieden.

Bakker Ron

Enkele bijzonderheden uit onze geschiedenis

De bakkerij is sinds 1936 gevestigd in Deurne (Walsberg) en opgericht door Driek Snijders, brood en banket werd verkocht in de winkel en daarnaast ook via bezorging. Driek is opgevolgd door zoon Piet Snijders. De Bakkerij annex winkel werden in 1982 grondig verbouwd door Piet Snijders. In mei 1993 is de bakkerij overgenomen door Ron Ossendrijver. De naam van de bakkerij werd op 1 februari 1994 gewijzigd in ‘Bakker Ron’. In Februari 1998 werd het filiaal in Helmond geopend met een spraakmakende posteractie. Bij Bakker Ron staan kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel. Bakker Ron is al ruime tijd een begrip in Deurne. In 2013 vierde Bakker Ron haar 20 jarig jubileum, dit ging gepaard met een open huis tot laat in de avond. Iedereen kon genieten van het vakmanschap van Bakker Ron en zijn collega's. Regelmatig worden onze producten op vrijwillige basis gekeurd op kwaliteit door het Nederlands Bakkerij Centrum. In oktober 2000 werd het hygiëne code–certificaat behaald daarbij hoorde Bakker Ron bij de eerste bakkerijen in Nederland die dit behaalde. In april 2002 is de winkel in Deurne verbouwd en kwam Leontien van Moorsel de winkel openen. In de tijd hebben er ook diverse innovaties plaatsgevonden in de bakkerij. Er zijn o.a. nieuwe silo’s, nieuwe ovens en remrijskasten geplaatst. Dit om nog betere producten te kunnen leveren. In 2008 was Bakker Ron genomineerd voor bakkerij van het jaar, Bakker Ron was doorgedrongen tot de laatste 12 genomineerden


Direct bestellen